9 september 2017 – Open monumentendag

Rondje Nederhorst: cultuur-historische tocht door het dorp


Het landelijke thema voor Open Monumentendag is dit jaar: “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Voor de Historische Kring Nederhorst den Berg heeft dit geleid tot het idee om karakteristieke huizen en gebouwen in het dorp te gaan bekijken en zo mogelijk te bezoeken. Dit kan per voet of fiets. Ouderen en minder mobiele deelnemers kunnen de tour per auto maken. Het busje van Zorgcentrum de Kuijer, met chauffeur Bert Nijssen en gids Eli Baar, zal de route een paar keer rijden.

De tour start bij de informatiestand van de Historische Kring in de muziektent op het plein in het centrum, waar:
•    Vanaf 10.00 uur de koffie/thee klaar staat
•    Een Nieuwsbrief + route voor u klaar ligt

De Nieuwsbrief bevat een kaart met de route en een korte beschrijving van de in de route opgenomen karakteristieke huizen en gebouwen. Uiteraard kunt u ook een deel van de route volgen. De deelnemers aan het rondje “Nederhorst”, zijn te herkennen aan de geel/rode ballonnen.

Rondleidingen Molen Ankeveensepad en gemaal Horstermeer
Voor een rondleiding in de Molen aan het Ankeveensepad: 10.00 en 12.00 en 14.00 uur en het gemaal Horstermeer: 10.00 en 11.00 uur, is opgeven vooraf noodzakelijk. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op bij de informatiestand in de Muziektent

Rustpunt
Op de Middenweg, bij boerderij ‘de Horst’ van de familie Voshaart is een rustpunt, waar een (gratis) frisdrankje voor u klaarstaat.

Wij wensen u veel plezier tijdens het rondje “Nederhorst den Berg”.

Poster om af te drukken