Historie op het Plein

Op zaterdag 6 juli vond onder grote belangstelling op het Willie Dasplein in het centrum  de officiële opening plaats van de door leden van de Historische Kring Nederhorst den Berg uitgedachte en gerealiseerde ‘Vroeger en Nu’ wandeling door een deel van het dorp.
welkom voorzitterVoorzitter Ton Kuijs lichtte vanuit de muziektent toe hoe en door wie hier aan is gewerkt. Na die inleidende woorden overhandigde hij de microfoon

aan wethouder Rosalie van Rijn.Toespraak Rosalie van Rijn Aan haar de eer, na haar eerdere onthulling van het eerste bord, ook het laatste bord voor het eerst aan het toegestroomde publiek te tonen. Ze vond het leuk dat ze tevens door de Kring was benaderd om een tekst in te spreken. Op de plek waar eens de brug open en dicht ging, trok zij even later onder luid applaus, de vlag van de voormalige gemeente Nederhorst den Berg weg van het bord met de plattegrond van de uitgezette wandeling. Daarna was de tekst te horen die de 101-jarige mevrouw Middelkoop-Steenmetz achter een QR-code had ingesproken. Intussen maakte de door het , Willie Dasplein comité, uitgenodigde Bergse DJ Cobus Bosscha zich op om een quiz te presenteren. Alle deelnemers hadden het ABC geleerd. Uiteindelijk stapten er twee in het daartoe voor het goed beantwoorden van de op een na laatste vraag gewenste vak B. Koen Hoetmer liep niet in de daaropvolgende strikvraag en won. De tweede prijs was voor Hans Vuurmans.

Met dank aan het Willie Dasplein comité, DJ Cobus, Geluidsman Gerrit, fotograaf Ton,
de jury: Karien en Gerard en de sponsors Albert Hein (frisdrank en snoep) en het Spieghelhuys (koffie en thee), kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde officiële start van de ‘Vroeger en Nu’ wandeling.

Fotp's Ton Keizer