Clubkas actie RABObank 2019

Attentie

Het is weer zover. In de periode van 5 tot en met 25 maart kunnen de "leden" van de RABO bank weer stemmen op projecten van de lokale clubs. Hierdoor kan bij deze clubs de kas versterkt worden.

De" leden" van de RABO bank mogen 3 stemmen uitbrengen waarvan maximaal 2 op de zelfde club.

Ook de Historische Kring Nederhorst den Berg heeft zich met een project gemeld bij de RABO bank.

Het project behelst een lezingenprogramma over de 2de wereldoorlog voor de kinderen van het 8ste leerjaar van de 3 Bergse basisscholen. Dit is in het kader van het op 13 september a.s. te onthullen vliegtuigmonument in Nederhorst den Berg. Dit monument is ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanning van een Canadese bommenwerper die hier op 15 mei 1943 verongelukte.

De schoolkinderen zullen bij de onthulling aanwezig zijn om samen met de Luchtmacht Kapel de volksliederen van Canada, Engeland en Nederland te zingen. 5 Canadese nabestaanden komen over om het monument te onthullen.

De basisscholen zullen het monument adopteren.

Geeft uw stemmen aan ons project!