Expositie–Fotowedstrijd 30 jarig Jubeleum

Sfeervolle viering 30-jarig jubileum

De Historische Kring vierde zaterdag 27 oktober jl. haar 30-jarig jubileum in het Sociaal Cultureel Centrum. Daar was een mooi overzicht te zien van de hoogtepunten van 30-jaar Historische Kring, samengesteld door Karien Veerman en Corry Schoordijk, met technische assistentie van Herman Schilder en Franck van Zijl. Zo kon men doorlopend films en foto’s bekijken van allerlei activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.
Ook de werkruimte van de Kring met (foto) archief, bibliotheek en vitrines met waardevolle schenkingen stond open voor de bezoekers.

In het begin van de middag onthulde wethouder Rosalie van Rijn het 1e bordje van de:
‘Vroeger en Nu’ wandeling. Op dit 1e bordje staat de voormalige ophaalbrug over de Reevaart afgebeeld. Uiteindelijk komen er 35 bordjes met foto’s van hoe de plek waar ze staan er vroeger uit zag. De bordjes bevatten ook een QR-code waarmee de wandelaar meer achtergrond informatie kan krijgen.

In de loop van de middag was de aandacht gericht op de inzendingen voor de fotowedstrijd.
De deelnemers moesten een foto inleveren van hun favoriete plekje in Nederhorst den Berg.
Van de 53 foto’s vielen er een aantal af omdat ze niet voldeden aan het reglement.
De jury bestaande uit Tom Baetsen, Joop Hennis en Ton Keizer, heeft uit de resterende foto’s, de volgende drie winnaars gekozen.

1e prijs - Richard Kroon - Willibrordkerk met zicht op toren R.K Kerk

2e prijs - Leen Houtop - Restauratie molen Ankeveensepad

3e prijs - Anne Fortuin - Aalscholver - silhouet met R.K. Kerk

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Rosalie van Rijn.
Daarna praatte de bezoekers nog enige tijd, onder het genot van een hapje en drankje, geanimeerd na. Terugkijkend op deze dag blijkt hoe belangrijk het is om de geschiedenis van ons dorp levend te houden. Vooral dank zij de inzet van een grote groep enthousiaste leden, kunnen we met veel genoegen terugzien op een sfeervolle viering van het 30-jarig jubileum van de Historische Kring.
Foto’s van de onthulling en prijsuitreiking, gemaakt door Ton Keizer, zijn te zien op deze pagina.

1e prijs - Richard Kroon - Willibrordkerk met zicht op toren R.K Kerk

Willibrordkerk met zicht op toren R.K Kerk

2e prijs - Leen Houtop - Restauratie molen Ankeveensepad

Restauratie molen Ankeveensepad