Fotowedstrijd Historische Kring Nederhorst den Berg

Hieronder het Persbericht zoals het aan de bladen is aangeboden en daaronder weer het reglement

Fotowedstrijd ‘Historische Kring Nederhorst den Berg’

In het kader van het 30-jarig jubileum organiseert de Historische Kring Nederhorst den Berg een fotowedstrijd. Het thema is:

‘je favoriete plek in Nederhorst den Berg’.

fotowedstr102x101Iedereen kan meedoen: jong, oud, amateur of professional. Alles wat ook maar enigszins een relatie heeft met ons dorp kan in beeld gebracht worden en meedingen naar een van de drie beschikbare prijzen.

De (digitale) foto’s moeten gemaakt zijn in het dorp. Inzendingen worden beoordeeld op de creativiteit van de fotograaf, cultuurhistorische waarde en fotokwaliteit.

Kijk op www.historischekring.nl en klik in de agendategel op fotowedstrijd voor de wedstrijdvoorwaarden.

Schroom niet, maak foto’s en stuur ze (niet meer dan 3 foto’s ), met vermelding van de locatie waar de foto is genomen, naam en leeftijd voor  5 oktober 2018 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat je kunt winnen
De eerste prijs is een waardebon van € 100,--, de tweede en derde prijs bestaan uit waardebonnen van respectievelijk € 75.-- € 50,--

Presentatie ingezonden foto’s/prijsuitreiking

Tijdens de viering van het 30-jarig jubileum in het Sociaal Cultureel Centrum, op zaterdag 27 oktober, worden alle ingezonden foto’s gepresenteerd. Aansluitend worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Uit een selectie van de inzendingen wordt een expositie samengesteld, die in de komende maand november is te zien in het Sociaal Cultureel Centrum.

=============================================

Fotowedstrijd / reglement

- Het thema van de fotowedstrijd is ‘je favoriete plek in Nederhorst den Berg’

- Mensen van alle leeftijden mogen meedoen, zowel beroeps- als amateurfotografen

- Inzendingen dienen uiterlijk 5 oktober 2018 binnen te zijn

- Inzendingen ontvangen na 4 oktober 2018 om 23:59 uur zijn van deelname uitgesloten

- Alleen foto’s gemaakt na 1 januari 2017 komen in aanmerking

- Foto’s dienen in Nederhorst den Berg te zijn gemaakt

- Alleen digitale foto’s kunnen meedingen

- De foto’s worden aangeleverd in jpg-bestand met aan de korte zijde minimaal 1024 pixels

- foto’s die hieraan niet voldoen worden automatisch uitgesloten van deelname

- Maximaal 3 foto’s per deelnemer

- Zowel kleur als zwart/wit inzendingen zijn toegestaan

- Optimalisatie van de inzendingen (belichting, kleur, uitsnede, etc) is toegestaan; beeldmanipulatie

waarbij de inhoud van het beeld wordt veranderd (bijvoorbeeld montage) is niet toegestaan.

- De foto dient vergezeld te gaan van een korte toelichting op welke locatie de foto is genomen

- Inzenders geven toestemming de foto’s voor publicatie te gebruiken en dragen er zorg voor

dat er een getekende verklaring in het bezit van de Historische Kring komt, waarop het gebruikte

e-mailadres (ter identificatie) staat . Ook moet worden vermeld dat de deelnemer 16 jaar of ouder

is en dat hij/zij toestemming voor publicatie geeft. Als de deelnemer jonger is, dan 16 jaar, dan

moet de daarvoor gerechtigde ouder/verzorger tekenen.

De inzender verklaart over de auteursrechten te beschikken van het ingezonden fotomateriaal en

toestemming tot publicatie te hebben van eventuele geportretteerden evenals toestemming van de

eigenaar van de gefotografeerde niet openbare locatie. De inzender vrijwaart de Historische Kring

van eventuele schadeclaims.

- bij publicatie zal de naam van de maker vermeld worden

- de jury is gerechtigd om inzendingen te weigeren (beledigend of privacy van derden aantast )

- personen die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie en/of de jury zijn van deelname uitgesloten

- Het bestuur van de Historische Kring Nederhorst den Berg beslist bij verschil van mening

Jurering

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaars krijgen uiterlijk 20 oktober 2018 bericht. Mocht een winnaar onbereikbaar zijn dan heeft de jury het recht een andere foto te selecteren.

Presentatie ingezonden foto’s/prijsuitreiking

Op zaterdag 27 oktober 2018, tijdens de viering van het 30-jarig jubileum van de Historische Kring Nederhorst den Berg, worden alle ingezonden foto’s gepresenteerd. Aansluitend worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Uit een selectie van de inzendingen wordt een expositie samengesteld, die in de maand november is te zien in het Sociaal Cultureel Centrum.