• Agenda

9 februari – jaarvergadering met lezing: - Nederland en Amerika, door Gert Tetteroo, directeur Spoorhuis Vinkeveen en Stichting Henry Hudson 500

Gert Tetteroo neemt ons mee naar de oorsprong van de Verenigde Staten, het begin van het moderne New York en de daaraan gekoppelde VOC-mentaliteit. Een met interessante anekdotes en vele illustraties gelardeerd verhaal met de nadruk op de Hollandse inbreng in wat nu de kern van de Amerikaanse wereldmacht vormt. Spreker volgt het spoor terug: wat is de Nederlandse nalatenschap in de stad die aanvankelijk Nieuw Amsterdam heet? Hoe Henry Hudson, Peter Stuyvesant, Griet Reyniers, Asser Levy, Manuel de Gerrit de Reus, Catalina Tricot en hun tijdgenoten wereldgeschiedenis schreven. De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, aanvang 20.00 uur.