Dank vrijwilligers en sponsors vliegtuigmonument

Hartelijk dank

DSC 1350Voor de aanwezigheid  bij de ceremonie rond het onthullen van het vliegtuigmonument op 13 september jl. De belangstelling was overweldigend. Hartelijk dank ook aan de vele vrijwilligers van de Historische Kring, de IJsclub en de Tennisvereniging voor hun medewerking aan de bouw en de onthulling. Daarnaast zijn wij het College en de medewerkers van de gemeente Wijdemeren zeer erkentelijk voor de ondersteuning.

DSC 1392Het muzikale element heeft duidelijk bijgedragen aan de sfeer van de ceremonie. Onze dank hiervoor gaat uit naar de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, maar zeker ook naar het "gelegenheidskoor" van de leerlingen van groep 8 van de 3 basisscholen. Zij zongen na veel oefenen uit volle borst de volksliederen!

Lees meer

Nog twee weken voor onthulling

Translation

Op vrijdag 13 september aanstaande zal de Historische Kring met een grote groep genodigden het monument onthullen op de Randweg, hoek Middenweg.

Al enkele weken zijn de voorbereidingen zichtbaar. De plek waar eerst slechts gras was is door o.a. Joost Zwagerman en Tim Kuiper aangepakt en omgezet in een prachtige herdenkplaats.

Lees meer

Onthulling vliegtuigmonument (Persbericht)

Translation

Het monument ter nagedachtenis aan de 5 jonge bemanningsleden van een Canadese bommenwerper die in Nederhorst den Berg neerstortte op 15 mei 1943, nadert de voltooiing. Er moeten nog wat tekstborden geplaatst worden en vlak voor de onthulling zal het gestileerde vliegtuigmodel (5 x 6 meter) op de kolom geplaatst worden.

In de middag van 13 september a.s. zullen 8 nabestaanden uit Canada en Engeland het monument onthullen in het bijzijn van vele autoriteiten uit Canada, Engeland en Nederland. Zo zullen de ambassadeurs van Canada en Engeland, de commandant van het Canadese squadron waartoe het vliegtuig behoorde, het college van Wijdemeren, de Dijkgraaf van het Waterschap, Royal Canadian Legion Colour Party, de commandant van de Nederlandse Luchtmacht en vele anderen hun opwachting maken.

Lees meer