100ste editie Werinon

100ste Werinon, mijlpaal in Bergse geschiedschrijving

omslag WERINON Op 12 november 2020 zou cultuurwethouder Rosalie van Rijn uit handen van het bestuur van de Historische Kring de 100e Werinon officieel in ontvangst nemen. Helaas kon dit vanwege de  2e golf van het coronavirus niet doorgaan.  

Maar we kunnen gelukkig wel stilstaan bij het verschijnen van de 100ste editie van Werinon.
Het is uitgegroeid van eenvoudig zwart/wit gekopieerd, naar kleurendruk.
Maar het belangrijkste, altijd gevuld met lezenswaardige artikelen, die de rijke historie van ons dorp Nederhorst den Berg goed in woord en beeld brengen.

Lees meer

Overdracht Oorlogsmonument

Overdracht Oorlogsmonument “Het neergestorte vliegtuig” aan de Randweg

Replica Ab LanckerOp de warme dinsdagmiddag 15 september verzamelden leerlingen van de drie basisischolen in Nederhorst den Berg zich rondom het oorlogsmonument aan de Randweg. Rond 14.00 uur begon de overdracht van het monument van de Meester Kremerschool aan de Warinschool. Ook leerlingen van de Jozefschool waren aanwezig.

De kinderen waren zeer gemotiveerd om voor het monument te zorgen. In de voorbereiding van het overdragen van de adoptie van het monument merkten de Oude Meesters, Herman van der Molen en Cees Stalenhoef hun betrokkenheid. Met veel aandacht volgden ze de plechtigheid van de overdracht ondanks de hitte.

Lees meer