Persbericht jaarvergadering (bestuursleden gezocht)

22 februari 2019 - Jaarvergadering met Lezing: ‘BOERenERFGOED’

Voor vrijdagavond  22 februari 2019 staat de jaarvergadering van de Historische Kring Nederhorst den Berg op het programma. De vergadering wordt gehouden in de Bergplaats en begint om 20.00 uur, met de traditionele punten, zoals de jaarverslagen, het verslag van de kascommissie, de rekening/begroting, bestuursverkiezing, stand van zaken werkgroepen, de plannen voor 2019 en de rondvraag.  Voor wat de bestuursverkiezing betreft is het volgende van belang. Het bestuur is nog steeds op zoek naar kandidaten voor de functies van voorzitter en secretaris. Interesse om je in te zetten voor het behoud van de plaatselijke historie en hoe dit is te waarborgen voor de toekomst? Schroom niet en meld je aan! Dat kan tot voor de opening van de vergadering bij Ton Kuijs 0294-253443 of Ans Baar 06-13854825.

Lees meer

Bezoek wethouder Rosalie van Rijn

Bezoek wethouder Rosalie van Rijn – belangstelling zeer gewaardeerd

Donderdag 20 december 2018 kwam wethouder Rosalie van Rijn op werkbezoek bij de Historische Kring. Het doel van het bezoek was kennismaken met wat de Historische Kring zoal doet en in huis heeft.

Lees meer

Expositie–Fotowedstrijd 30 jarig Jubeleum

Sfeervolle viering 30-jarig jubileum


De Historische Kring vierde zaterdag 27 oktober jl. haar 30-jarig jubileum in het Sociaal Cultureel Centrum. Daar was een mooi overzicht te zien van de hoogtepunten van 30-jaar Historische Kring, samengesteld door Karien Veerman en Corry Schoordijk, met technische assistentie van Herman Schilder en Franck van Zijl. Zo kon men doorlopend films en foto’s bekijken van allerlei activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.
Ook de werkruimte van de Kring met (foto) archief, bibliotheek en vitrines met waardevolle schenkingen stond open voor de bezoekers.

In het begin van de middag onthulde wethouder Rosalie van Rijn het 1e bordje van de:
‘Vroeger en Nu’ wandeling. Op dit 1e bordje staat de voormalige ophaalbrug over de Reevaart afgebeeld. Uiteindelijk komen er 35 bordjes met foto’s van hoe de plek waar ze staan er vroeger uit zag. De bordjes bevatten ook een QR-code waarmee de wandelaar meer achtergrond informatie kan krijgen.

Lees meer