Expositie–Fotowedstrijd 30 jarig Jubeleum

Sfeervolle viering 30-jarig jubileum


De Historische Kring vierde zaterdag 27 oktober jl. haar 30-jarig jubileum in het Sociaal Cultureel Centrum. Daar was een mooi overzicht te zien van de hoogtepunten van 30-jaar Historische Kring, samengesteld door Karien Veerman en Corry Schoordijk, met technische assistentie van Herman Schilder en Franck van Zijl. Zo kon men doorlopend films en foto’s bekijken van allerlei activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.
Ook de werkruimte van de Kring met (foto) archief, bibliotheek en vitrines met waardevolle schenkingen stond open voor de bezoekers.

In het begin van de middag onthulde wethouder Rosalie van Rijn het 1e bordje van de:
‘Vroeger en Nu’ wandeling. Op dit 1e bordje staat de voormalige ophaalbrug over de Reevaart afgebeeld. Uiteindelijk komen er 35 bordjes met foto’s van hoe de plek waar ze staan er vroeger uit zag. De bordjes bevatten ook een QR-code waarmee de wandelaar meer achtergrond informatie kan krijgen.

Lees meer

Wandeling Horstermeer 25 september 2018

Rondje Horstermeer                                                                    

Groep 1 Kleinigheidje zult u denken, maar te voet is het over ongebaande wegen mooi rond de dertien kilometer! De vastgestelde datum, 25 september, was een gok die enorm goed uitpakte. Om 10 uur ’s morgens stonden 23 door de zon beschenen wandelaars achter Horstwaarde te trappelen om het steeplechase-achtige avontuur aan te gaan. De tocht voerde eerst over het terrein van de manege ‘Laanhoeve’. Vervolgens langs manege ‘de Bergen’ over het op de Gedempte Tocht aangelegde fietspad naar het gemaal van de Horstermeer. Even verder staat nog altijd de Prutmolen. De dochter van Marieke Verheul, die in het nieuw gebouwde huis achter de molen woont, is samen met haar man eigenaar van dit gemeentelijke monument. Zij vertelde in het kort de geschiedenis van dit watermolentje zonder wieken. Het is zo vervallen, dat er met geen mogelijkheid meer in te wonen valt.

Lees meer