English translation

Alles over het vliegtuig, het monument en de onthulling

Op 15 mei 1943 stortte er een Canadese bommenwerper neer in Nederhorst den Berg. De 5 jonge bemanningsleden kwamen om het leven en zijn op 17 mei 1943 begraven op het Ereveld te Leusden. Op 13 september a.s. zal de Historische kring van Nederhorst den Berg ter nagedachtenis aan de 5 jonge helden een monument onthullen op de plaats waar het vliegtuig neer kwam.

Meer informatie vindt u via onderstaande links:

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de onthulling?

Schrijf u middels formulier (helemaal onderaan de pagina) in voor de nieuwsbrief van de Historische Kring. U bent dan ook gelijk op de hoogte van al onze andere activiteiten.

Wij bewaren uw emailadres alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Uw emailadres wordt niet gedeeld met derde partijen. Bovendien kunt u zich onderaan de nieuwsbrief laten verwijderen uit het email-bestand van de nieuwsbrief.

=============================

Everything about the plane, the monument and the unveiling

On 15 May 1943 a Canadian bomber crashed in Nederhorst den Berg. The five young crew members died and were buried on 17 May 1943 at the Field of Honour in Leusden. On 13 September 2019 the Historical Association of Nederhorst den Berg will unveil a monument to the five young heroes at the place where their plane crashed.

More information is available via the links below:

Do you want to stay informed of all the news about the unveiling?

Use the form at the bottom of this page to subscribe to the Historical Association’s Newsletter. You will then be informed immediately of all our other activities.

We only save your email address for sending the newsletter. Your email address is not shared with third parties.

Required*