• Home
  • Agenda
  • Excursie Van Brants Rus Hofje en het Luther Museum in Amsterdam18 japril 2020

Excursie Van Brants Rus Hofje en het Luther Museum in Amsterdam18 japril 2020

De excursie is een vervolg op de in april 2018 gehouden lezing over de geschiedenis van de buitenplaats Petersburg en de relatie tussen tsaar Peter de Grote en de koopman Christoffel Brants. Een van de sprekers van toen, dr. H.C.Donga, voorzitter regenten van Het Van Brants Hofje, verzorgt de rondleiding.

Het Van Brants Rus Hofje is een Evangelische Lutherse Stichting in het leven geroepen door Christoffel Brants. Het biedt sinds 1733 een vorm van beschermd wonen. Aan de excursie kunnen maximaal 24 personen deelnemen, te verdelen in groepen. Reden om het bezoek te combineren met een rondleiding in het Luther Museum, gericht op de historie van de Lutherse kerkgemeenschap in Nederland.

Aanmelden is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of o6-13854825. De volgorde van de aanmelding is de maatstaf. Voor deelname aan de excursie vragen wij 12,00 (inclusief entree/ gids museum*, koffie, thee/ exclusief reiskosten).