• Agenda

13/9/2019 Ceremonie onthullen monument vliegtuigcrash 1943

In de oorlog 1940-1945 is in Nederhorst den Berg een Canadese bommenwerper neergestort. De stoffelijke resten van de 5 bemanningsleden zijn uit de wrakstukken gehaald en begraven op het War Cementery in Leusden.
Het bestuur van de Historische Kring wil de vijf jonge helden in herinnering houden met een gedenkteken in de nabijheid van de plaats waar zij om het leven zijn gekomen.
Voor de realisering van het monument is door de Historische Kring een werkgroep in het leven geroepen. Deze is thans bezig met de voorbereiding, zoals de contacten met de nabestaanden en instanties, ontwerp monument en de organisatie rond de onthulling, die voor vrijdag 13 september a.s. op het programma staat.

De onthulling zal verricht worden door enkele nabestaanden uit Canada en Engeland Verder zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn de commissaris van de Koning van Noord-Holland, de burgemeester van Wijdemeren en een delegatie van het ministerie van defensie.

Uiteraard zijn de leden van de Historische Kring en andere belangstellenden hierbij ook van harte welkom. De ceremonie wordt muzikaal opgeluisterd door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Onder leiding van de ‘oude’ meesters Herman van der Molen en Cees Stalenhoef zullen de kinderen van de groepen 8 van de 3 Bergse basisscholen tijdens de ceremonie de volksliederen zingen.

impressie 2 monument

Meer informatie volgt!