• Home
  • Agenda
  • Jaarvergadering met aansluitend lezing: ‘Boer en Erfgoed’

Jaarvergadering met aansluitend lezing: ‘Boer en Erfgoed’

2Boer en Erfgoed2 februari – Jaarvergadering met aansluitend lezing: ‘Boer en Erfgoed’


N
a het officiële deel en een korte pauze is om ca. 20.30 uur het woord aan architectuurhistorica Marina Laméris voor een lezing over :

BOERenERFGOED

Het boerenland en de boerenerven vormen een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. Dit erfgoed staat helaas onder druk. Boeren stoppen, agrarisch land wordt natuur, de koeien verdwijnen uit het landschap, historische gebouwen verliezen hun functie.

Tijdens de lezing vertelt Marina Laméris wat de betekenis en de waarde is van het boerenerfgoed. Wat is er zo bijzonder aan de boerenerven? De langhuisboerderij, het boenhok, het zomerhuis, de knotbomen: allerlei aspecten van de historie van het erf en het boerenbedrijf komen aan bod, alsmede de toekomstmogelijkheden van de boerderij, het beleid, en het belang van het behoud van ‘rommelerven’ en bijgebouwen, zoals hooibergen.

Marina Laméris is architectuurhistorica. Ze doet onderzoek en geeft advies over het behoud van cultureel erfgoed. Ze deed boerderijenonderzoek in onder meer Breukelen, Woerden, Harmelen, Kamerik, Eemnes en Baarn. Ook is ze uitgever van het boek ‘BOERenERFGOED, Meer informatie: www.tastbaarerfgoed.nl

De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, Kerkstraat 7 en begint om 20.00 uur.