9 september 2017 – Open monumentendag

9 september – Open monumentendag: thema Boeren, Burgers en Buitenlui

Het idee is om die dag karakteristieke huizen van Boeren, Burgers en Buitenlui in ons dorp te bekijken en zo mogelijk te bezoeken. Dit kan per voet of fiets. Ouderen en minder mobiele deelnemers kunnen de tour per auto maken. Een busje zal die dag een paar keer de route rijden.
De tour start bij de informatiestand van de Historische Kring in de muziektent op het plein in het centrum. Hier ligt een brochure met een beschrijving van de gekozen objecten en de route  voor u klaar. Informatie over hoe en waar u zich kunt aanmelden voor de bustocht volgt.

16 september: Viering 1e lustrum SCC

Op 16 september is de viering vanhet eerste lustrum van het Sociaal Cultureel Centrum.
De Historische Kring is die dag aanwezig met onder andere een foto-presentatie en een quiz met historische en actuele aspecten.

3 november 2017 – lezing: Vervoer in vroeger tijden

3 november  – lezing: Vervoer in vroeger tijden, door Maarten Bootsma en Willem Mooij uit Loenen aan de Vecht
Aan de hand van foto’s en prentbriefkaarten laten Maarten en Willem de tijden van vroeger  herleven. Alle vormen van vervoer komen aan de orde en ook de ongelukken die in het verleden soms plaatsvonden. Niet alleen wordt gemotoriseerd vervoer getoond maar ook vervoer over water, de trein, de hondenkar, handkar, fiets en paard en wagen zullen de revue passeren.
De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, aanvang 20.00 uur.

9 februari 2018 – jaarvergadering met lezing

9 februari – jaarvergadering met lezing: - Nederland en Amerika, door Gert Tetteroo, directeur Spoorhuis Vinkeveen en Stichting Henry Hudson 500

Gert Tetteroo neemt ons mee naar de oorsprong van de Verenigde Staten, het begin van het moderne New York en de daaraan gekoppelde VOC-mentaliteit. Een met interessante anekdotes en vele illustraties gelardeerd verhaal met de nadruk op de Hollandse inbreng in wat nu de kern van de Amerikaanse wereldmacht vormt. Spreker volgt het spoor terug: wat is de Nederlandse nalatenschap in de stad die aanvankelijk Nieuw Amsterdam heet? Hoe Henry Hudson, Peter Stuyvesant, Griet Reyniers, Asser Levy, Manuel de Gerrit de Reus, Catalina Tricot en hun tijdgenoten wereldgeschiedenis schreven. De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, aanvang 20.00 uur.

14 april 2018 Stadswandeling Weesp

14 april 2018 stadswandeling door Weesp, met bezoek aan fort de Ossenmarkt.

De excursie start met een ontvangst/rondleiding in het Fort aan de Ossenmarkt. Daarna gaan we onder leiding van de voorzitter van de Historische Kring Weesp, de heer Cees Pfeiffer, een wandeling maken door het historische centrum van Weesp.
Nadere informatie t.z.t.